-

sekoitusvärejä

Academy blue
Ultramariinin [PB29] ja viridiinin [PG18] sekoitus.

Compose blue on ftalosinisen [PB15] ja titaanivalkoisen [PW6] sekoitus.

Davy's gray
Mustan liidun [PBk19], sinkkioksidin [PW4] ja hiilimustan [PBk7] seos. Usein sävyä kuvataan hyvin tummaksi sinertäväksi tai vihertäväksi harmaaksi. Nimitystä saatetaan käyttää myös pelkästään mustasta liidusta.
Winsor & Newton valmisti pigmenttiä alunperin englantilaiselle vesiväritaiteilijalle.
Peittävä harmaa pigmentti. Hyvä valonkesto.

Fanal pink G
Rodamiini Y:n [PR81] sekä auramiinikeltaisen [PY93:7] punainen sekoitus.

Flaxen grey
Harmaa, joka valmistettiin serussiitista [PW1] (valkoinen lyijy) sekoittamalla siihen preussinsinistä [PB27] lakkapigmenttiä mustan väriaineen sijaan. Yleensä joukkoon lisättiin myös kasselinruskeaa sekä englanninpunaista [PR101].

Grey of Grey
Titaanivalkoisen [PW6] ja aniliinimustan [PBk1] puolipeittävä sekoitus. Holbeinin tavaramerkki.

Grisaille
Poltetusta umbrasta [PBr7], punaisesta lyijystä ja kvartsista sekoitettu pigmentti, jota on käytetty lasimaalauksessa.

Interior green
Amerikkalaisten sotilaskoneiden ohjaamot käsiteltiin II maailmansodan aikaan Interior Greenillä (FS34151). Tätä väriä saatiin, kun sinkkikromaattiin (keltainen korroosionestoväri) lisättiin lamppumustaa [PBk6]. Tuloksena oli ruohonvihreä, täysin himmeä väri, joka oli sekä rauhoittava, korroosiolta suojaava että ehkäisi heijastuksia. Britit käyttivät vastaavana värinä Aircraft Grey-Green -vihreää. [Susanna Viljanen]

Lyijyftalosyaani (lead phthalocyanine) on vihreä väriaine, jota saadaan sekoittamalla kromikeltaista [PY34] ja ftalosinistä [PB15].

Magnesiavalkoinen on valkoinen väriaine, jota on käytetty paperinvalmistuksessa. Magnesiumoksidin ja kipsin tai bariumsulfidin seos. Myös: magnesiumkarbonaatti.

Mixed white (ital. bianco misto) on epäorgaaninen mineraalipigmentti, valmistetaan myös synteettisesti. Sinkkioksidin [PW4] ja lyijykarbonaatin [PW1] sekoitus (ZnO + 2PbCO3 · Pb(OH)2). Voidaan käyttää tempera- ja öljymaalauksessa ja enkaustiikassa. Ei sovellu freskomaalaukseen. Myrkyllinen.

Neutral orange
Jos puhdasta, muodostuu kadmiumkeltaisesta [PY37] ja synteettisestä rautaoksidista [PR101].

Neutral tint
Sävynimi, jota käytetään erilaisista värisekoituksista, joiden sävy vaihtelee sinertävän mustasta haaleaan violettiin; melko usein harmahtava violetti vesiväri. Valmistetaan sekoittamalla intiamustetta, ftalosyaanisinistä [PB15, PB16] ja pieni määrä alitsariinikarmosiinia [PR83]. Esimerkiksi Winsor & Newton käyttää sekoituksessaan lamppumustaa [PBk6], kinakridonipunaista [PR192, PR197?, PR206, PR207, PR209] ja ftalosinistä [PB15, PB16], joillakin valmistajilla nimi viittaa esim. marsmustaan [PBk11]. Myös kinakridonivioletin [PV19] ja ftalovihreän [PG7] sekoitus on mainittu usein.

Payne's grey
Hyvin transparentti sinivioletihtava harmaa. Harmaan kylmin musta sävy, joka tehdään sekoittamalla mustaa ja sinistä; yleensä marsmustaa [PBk11], lamppumustaa [PBk6] tai hiilimustaa [PBk7] ja ultramariinisinistä [PB29], preussinsinistä [PB27] tai ftalosyaanisinistä [PB15]). Joskus mukaan sekoitetaan myös punaista, violettia tai tummanpunaista pigmenttiä, kuten alitsariinikarmosiinia [PR83] ja harvemmin keltaista, esim. keltaista okraa [PY43]. Alunperin väri oli sekoitus indigoa [NB1], alitsariinikarmosiinia [PR83] ja lamppumustaa [PBk6]. Yleensä käytetään vesiväreissä.

Peach black on joko aniliinimustan ja lamppumustan sekoitus tai mantelin kuoret tai persikan kivet polttamalla saatu musta hiiliväri.

Stil de grain brown (it. bruno di Avignone) on orgaaninen pigmentti, jota saadaan alitsariinilakasta ja atsopigmentistä. Käytetään erityisesti vesiväritekniikassa.

Syaniinisininen
Kobolttisinisen ja thalosinisen sekoitus. Tai syaniinisininen (cyanine blue - b) kobolttisinisen ja preussinsinisen sekoitus.

Thalovioletiksi kutsutaan joskus dioksatsiinivioletin ja ultramariinisinisen sekoitusta. Yleensä 'thalo'-alku viittaa ftalo-väreihin.

Vergaut vihreä, indigon ja orpimentin sekoitus.

Winsor emerald englantilaisen Windsor & Newtonin käyttämä aryliidikeltaisen, ftalovihreän [NG6] ja sinkkivalkoisen [PW4] sekoituksen kauppanimi.