-

Värejä...H

Helio fast yellow [PY23, CI 60520] Patentoitu 1909. Vähäistä käyttöä.

Helio rubine [PR84, CI 58210] Keksitty noin 1895. Vähäistä käyttöä.

Hemateiini, hematoksyliini
Kts. sinilastu

Herculaneum orange [italia arancio ercolano] Luonnon maaväri (Italiasta), rautaoksidien ja silikaattien yhdistelmä (Fe2O3 · H2O). Käytetään kaikissa tekniikoissa.

Hoechst no33258 (bisbenzimide blue) on fluoresenttiväri, jota käytetään DNAn värjäyksessä [kts. Lauthin violetti]. Toinen Hoechstin biologiseen värjäykseen käytetty väri on benzoxanthene yellow.

Huntiitti (huntite) on valkoinen tai kellertävän valkoinen mineraali, kalsiummagnesiumkarbonaattia (Mg3Ca(CO3)4). Käytetty maalien täytepigmenttinä tai valkoisena maaliaineena. Löydetty ja nimetty vasta 1953, mutta mineraalia on käytetty pigmenttinä jo aiemminkin. Pigmenttinä huntiitti on tunnistettu mm. useista egyptiläisistä muinaiskohteista: sitä löytynyt mm. egyptiläisten Kuolleiden kirjasta sekä joidenkin egyptiläisten hautojen seinämaalauksista ajalta 2000-1450 eaa (mm. Userhatin haudan seinät). Se ei ollut kuitenkaan Egyptissä pääasiallinen valkoinen pigmentti. Huntiittia on tavattu myös aboriginaalien maalaustaiteessa.

Hydronisininen
[englanti hydron blue, carbazole blue, red indigo · saksa Hydron-Blau, Hydronblau · tsekki hydronov modr]
[vat B43, CI 53630] Hydronisininen on rikkiväriaine (C18H14N2O), jonka kehitti Cassella vuonna 1908 (1909?; Saksa). Väriainetta saadaan syntetisoimalla karbatsolista. Hydronisininen yhdisti kyyppivärien ja rikkivärien hyvät puolet. Sitä käytettiin mm. aidon indigon korvikkeena. Värisävyltään pigmentti on vaaleampi. Kestää hyvin valoa ja pesua. Väriä on käytetty mm. kasvikuitujen värjäyksessä, etenkin farkkuvärinä. Suosituinta väriaineen käyttö oli 1960-luvulla.
Myyntinimiä ovat mm. carbanol blue, diresul vat blue 3R, sulfur vat blue RNX